Led lámpák DRL-ek javítása

Kedves érdeklődő keresgélő reményteli tulajdonos ki bízik az élet habos oldalában , és hiszi hogy a fényszórója javítható…

De félre a tréfával , eljött az idő ,hogy a gyártók úgy gondolták le kell cserélni az elavult halogén és xenon lámpákat az új kor kihívására a Led lámpákra. Ezek a lámpák már nagyon komoly belső rendszerekkel készülnek , csak egy példa ezek olyan bonyolult belső működéssel bírnak ,hogy saját kommunikációs rendszerrel tervezték őket ez a Limbus rendszer.

Aktív és passzív hűtőrendszerek melyekhez termo kontrollereket kapcsoltak . Az aktív hűtési rendszereknél a ventilátorok folyamatos fordulatszám váltásáról is ilyen elektronikai panelben lévő processzorok felelnek. De sajnos véleményem szerint a cégek versengése miatt nem igazán kiforrott még a technológia. Sokszor találkozunk a hőelemek károsodásával vagy a vezérlő panelek kiégésével nem beszélve az áramgenerátorok alul tervezése vagy a ledek tulhajtása miatti hibákra. Nem egyszer találunk gyári értékbeállításon olyat ,hogy egy 80mA ledet simán hajtatnak 350-400mA-rel inpulzus üzemmódban.

A legnagyobb probléma az ,hogy ezek a korszerű űrtechnológiás fényszórók bizony zseb apasztóan sokba kerülnek . Az egyszerübb ledes lámpák 5-600.000.- / db áron már elérhetőek de a drágább Led inteligent vagy Dinamic bizony már 1.000.000.-/ db áron vannak nem beszélve a Led matrix tipusoknál 1.650.000.-!! Nem beszélve a lézer tipusokról. Mi ezeket az ár töredékéért tudjuk javítani GARANCIÁVAL.

Sajátságos hibák még a DRL ( ledes nappali menetfény ) hibák amik megkeserítik autóstársaim életét . A jó hír az , hogy ezt is tudjuk javítani. Itt ketté kell választani a DRL tipusokat . 1/ a régebbi azaz a klaszikus DRL . Ezek főbb jellemzői a következők , ők álltalában 10-20 db led és egy vagy kettő led vezérlő egység melyek mind passzív hűtési rendszerrel vannak ellátva vagy ikerpanelen de mindenképpen hűtött. Itt álltalában a vezérlő egységek mennek tönkre a legkülönbözőbb okok miatt. ilyenkor ha kapható megrendeljük beépítjük de ez kb csak 10% ka a hibás lámpáknak. Álltalában nincs kereskedelmi forgalomban Így mi ezeket megtervezzük legyártjuk ée beépítjük!

A másik nagy csoportot nevezzük úgy hogy ebonit rendszeresek. Ők már a mai spórolós világ termékei . Ezek működése dióhéjban hasonló az előzőkhez de és itt a nagy különbség a de szóval egy polikarbonát üvegszál kombó melynek csak a két végénlévő led működése ad fényt. És itt a hiba lehetőség miután csak két led csoport világít és a fény híd viszi tovább ahhoz hogy megfelelően aktív legyen a fény a ledet padlón kell hajtatni ki kell facsarni belőle mindent amit csak lehet. de ezeket is tudjuk javítani !! folyt.köv.